yoga-grtWe leiden een dynamisch bestaan. Veel zaken vragen onze aandacht. Hoe houden we balans? Hoe wisselen we drukte en rust, spanning en ontspanning, verantwoord met elkaar af?

Yoga is van oudsher daarop het antwoord. Yoga maakt je bewust, bewust van jezelf, bewust van je eigen leven.

Yoga leidt tot balans, balans tussen lichaam en geest en yoga leidt tot vitaliteit en weerbaarheid.

Yoga: een oude wijsheid als antwoord op de moderne tijd.

Hatha-yoga 
Hatha-yoga is één van de oudste yogavormen in het Westen en behoort tot één van de oudste yogatradities in India. Hatha-yoga is een fysieke vorm van yoga, maar geen gymnastiek. Tijdens de groepslessen, waarover hieronder meer, worden diverse yoga-houdingen (asana's) uitgevoerd.

Deze lichaamsoefeningen vragen om een selectieve aanspanning van spieren, concentratie en juiste ademtechniek. Zo is de (uit)werking van de oefening maximaal, voor zowel lichaam als geest. De geest leert op deze wijze het lichaam steeds beter kennen en controleren. 

De oefeningen maken je spieren, gewrichten en wervelkolom sterk en soepel. Ze stimuleren je organen, bloedsomloop, spijsvertering, ademhalingsorganen, hart en meer en verbeteren zo de werking ervan. 

De combinatie van lichaamsoefeningen, concentratie en adembeheersing zorgt tevens voor verbetering van de lichaamshouding en vergroting van het concentratievermogen en, het belangrijkste, voor ontspanning en rust in lichaam en geest.

Naast de uitvoering van yogahoudingen (asana's) en aandacht voor verschillende ademtechnieken worden de lessen altijd afgesloten met een ontspanningsoefening.

Hatha-yoga, bepaald niet "hoog over" dus, maar aandachtig bouwen aan vitaliteit, rust en balans.

Uit Lekker (W)eten 2015: "Wil je even niets moeten? Kies dan voor hatha-yoga. Elke houding bestaat uit vier 'momenten': voorbereiden, aannemen, aanhouden en waarnemen. Loslaten is het motto. Niets is goed of fout. Iedereen kan er het zijne/hare in vinden."

Groepslessen
De hatha-yoga lessen worden gegeven in groepsverband in een serie van 13 lessen van een uur per week. De lessen zijn toegankelijk voor alle niveau's van yogabeoefening, dus van beginnend tot (meer) gevorderd.

De kosten zijn € 7,15 per persoon, per les, bij deelname aan alle 13 lessen. Totaal is dat € 92,50. Ook kan gekozen worden voor deelname aan 10 van de 13 lessen. In dat geval zijn de kosten totaal € 80,=, € 8,= per les. De betaling is vooraf. Wanneer u een keer niet kunt, kunt u de gemiste les altijd op een ander tijdstip en/of locatie inhalen.

Het maximum aantal deelnemers varieert tussen 8 en 10/11, afhankelijk van de ruimte. Tussentijds instromen is altijd mogelijk, tenzij de groepen vol zijn.

Meer dan gemakkelijk zittende kleding en een badhanddoek is niet nodig. Matten, dekens en kussentjes zijn aanwezig. 

Onder Locaties en Lestijden treft u een actueel overzicht aan van de groepslessen op de verschillende locaties en lestijden van dit moment. Tevens treft u hier een overzicht aan van de aankomende lesserie en locaties.

Liever individueel yogales? Dat kan. Deze lessen worden altijd gegeven op basis van maatwerk.
Voor informatie kunt u bellen naar 06-40925973 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..